Rijlessen Auto

Lesvoertuigen
Je krijgt, zowel voor de auto- als motorvoertuigen les in een voertuig die, vanzelfsprekend voldoen aan de CBR-eisen. Onze voertuigen zijn standaard schoon en van alle gemakken voorzien.

Lestijden
Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Je kan bij ons overdag, in de avond of het weekend lessen.

Lesduur
De lessen duren met betrekking tot de opleiding rijbewijs B (Auto) 60 of 90 minuten. De voorkeur gaat uit naar lessen van 90 minuten achtereenvolgens, zodat er meer geoefend kan worden en je de lesstof beter kunt onthouden. Bovendien zal dit de opleiding ook nog versnellen.

De lessen duren met betrekking tot de opleiding rijbewijs A (Motor) standaard 120 minuten. Hierdoor kunt u meer oefenen en versnelt u hierdoor uw opleiding.

Duur rijopleiding
De duur van je rijopleiding bepaal je helemaal zelf. Welke mogelijkheid het beste bij jou past kunnen we aangeven na het rijden van een intake. De uiteindelijke keuze is dan uiteraard aan jou zelf. Het is ook mogelijk om bv zonder intake je pakketkeuze te maken, kijk hiervoor op de pagina met tarieven.

Lesmateriaal
Indien je niet in staat bent lesmateriaal te regelen, geen zorgen. Bij ons is lesmateriaal aanwezig op aanvraag.

Zelfreflectie
Als je een tussentijdse toets (TTT) of een praktijkexamen wilt afleggen, moet je het zelfreflectieformulier invullen en meenemen naar het CBR.

Download het formulier hier (PDF).

Tussentijdse Toets (TTT)
Verbeter je kans van slagen door een tussentijdse toets af te leggen. Om alvast te wennen aan het praktijkexamen en je vorderingen te testen kun je een tussentijdse toets afleggen. Deze verloopt als een echt praktijkexamen en geeft je zo een goed beeld hoe een praktijkexamen zal gaan verlopen. Je krijgt na afloop te horen waar je eventueel nog extra aan moet werken. Bovendien kan de tussentijdse toets zenuwen wegnemen voor het praktijkexamen. Je weet tenslotte al wat je kan gaan verwachten op je praktijkexamen. Ook kun je tijdens de tussentijdse toets je bijzondere verrichtingen behalen zodat je hiervoor vrijstelling kunt krijgen tijdens je praktijkexamen.

Voor meer informatie over de Tussentijdse Toets (TTT), klik hier (PDF).

Rijschool machtigen voor Praktijkexamen
Voor het kunnen aanvragen van een praktijkexamen moet je de rijschool machtigen. Dat kun je doen via mijn.cbr.nl, daar log je in met je DIGiD. Vervolgens vul je bij opleider ons CBR-rijschoolnummer in: 4605A2. Je gegevens komen dan automatisch in het reserveringssysteem van het CBR te staan. Als je bij het invullen ook je e-mail adres opgeeft, krijg je automatisch een mailtje als er een datum voor je gereserveerd is. Heb je geen DIGiD, dan is het ook mogelijk om een machtiging af te geven via een formulier, houdt er dan wel rekening mee dat de aanvraag voor een praktijkexamen 10 werkdagen langer duurt. De machtiging blijft geldig totdat jegeslaagd bent.

Voor meer informatie over machtigen, klik hier.

Rijschoolnummer: 4605A2

DigiD
Heeft u nog geen DigiD, vraag deze dan aan op de DigiD-website. Houd in dat geval rekening met een aanvraagtijd van 5 werkdagen. Heeft u problemen met de aanvraag of activering van uw DigiD-code dan kunt u bellen met de DigiD helpdesk via 0800-0230435.